Stichting Leergeld Nuenen

26 november 2018

Leergeld doet ertoe!!
Vandaag is er een eindrapport verschenen over de aanpak, zoals die door alle lokale Leergeldafdelingen wordt gevoerd. Ook dagblad Trouw berichtte hier al over. Meer weten? Lees hier het rapport!


14 november 2018
'Tweedeling begint op school'

Als vervolg op het onderstaande hierbij een verslag uit het Eindhovens Dagblad van 14 november. Opnieuw is hier Gaby van de Biggelaar aan het woord. Ook is hier te lezen, hoe de verschillende scholen in de regio staan ten aanzien van aanschaf van digitale middelen. Ouders zijn de dupe!
Lees dit artikel.

Ronde Tafel 187: Dankjewel!! 

Dinsdag 23 oktober ontvingen Paul de Witte en Geert Bons een cheque van maar liefst €10.000 uit handen van Joris Vugts, voorzitter van Ronde Tafel 187. Dat is een groep van jonge Nuenense ondernemers die elk jaar een goed doel uitkiezen dat ze via een actie willen sponsoren. Dit jaar hadden ze Leergeld uitgekozen eb hebben ze geld bij elkaar gebracht door champagne te verkopen. Ze hebben dat met zoveel succes gedaan dat ze Leergeld blij hebben kunnen maken met dit grote bedrag. 

Heel veel dank aan de initiatiefnemers van Ronde Tafel 187 en vooral ook aan alle mensen die voor het goede doel champagne hebben gekocht. Zonder al die mensen had Leergeld deze gift nooit kunnen ontvangen. Dank daarvoor. 

Het geld zal worden besteed aan het betalen van de zwemlessen voor kinderen die door Leergeld worden ondersteund. De kosten van deze lessen zijn elk jaar weer fors hoger dan begroot en ook hoger dan de bijdrage die Leergeld hiervoor uit rijksgelden ontvangt. Kinderen in staat stellen om, net als ieder ander kind, zwemles te krijgen en diploma’s te halen is een heel goede manier om  recht te doen aan het Leergeld-motto “Alle kinderen mogen meedoen”.

            v.l.n.r. Paul de Witte, Geert Bons en Joris Vugts 

20 oktober 2018
Ouders hebben steun nodig
Schoolkosten nemen toe, ook voor excursies en schoolreizen.... Opnieuw trekt Leergeld aan de bel, omdat er onnodig dure reizen worden georganiseerd door veel scholen in het voortgezet onderwijs. Gaby van den Biggelaar, directeur van Leergeld Nederland aan het woord:
Lees meer.....


18 oktober 2018
Wereldarmoededag

Vandaag is het Wereldarmoededag. Gelukkig wordt er steeds meer aandacht besteed aan kinderen, die opgroeien in armoede. Maar nog steeds meer Nederlanders lopen risico op leven in armoedige omstandigheden. @Samen4kinderen (waarin Leergeld participeert) roept ook op om aandacht te geven aan hun ouders in deze slopende situatie.

18 september 2018
Naar aanleiding van de vakantie-actie (zie hieronder) kregen we een leuke bedankkaart. Ook fijn om te horen, dat de actie op prijs werd gesteld!

 

17 september 
Alarm over de verplichte aanschaf van laptops en tablets.

Landelijk is er veel te doen over het feit dat steeds meer scholen de ouders verplichten om laptops aan te schaffen. Omdat dit best kostbaar is wordt er al heel snel naar Leergeld gekeken. Namens Leergeld Nederland was Gaby v.d. Biggelaar in de uitzending van KASSA. Lees meer.


4 juli 2018

De zomervakantie staat voor de deur!


In de week van 9 juli begint voor alle scholieren de zomervakantie. Een heerlijke tijd! Maar als je dan niet op vakantie kunt gaan of als er geen geld voor een bezoek aan dierentuin of pretpark, dan voelt dat wel heel vervelend.
Leergeld Nuenen heeft - dankzij haar sponsors - voor alle gezinnen iets leuks kunnen regelen. voor sommigen een mooi leesboek, voor anderen toegangskaarten, maar ook bonnen waarmee voor straks na de vakantie schoolspullen kunnen worden aangeschaft. 
In de laatste schoolweek is alles thuisbezorgd. We hebben heel veel blije en vaak dankbare reacties gehad.

24 juni 2018
Leergeld en de wet op de privacy
S
inds mei 2018 moet elke organisatie zich houden aan de regels van de nieuwe wet op de privacy.
Leergeld Nuenen werkt veel met persoongegevens van gezinnen, die zij ondersteunt. Het is daarom van belang dat de privacy goed geborgd is. Daartoe zijn er documenten gemaakt, die u vindt onder het tabblad 'Voor ouders'. Alle gezinnen hebben thuis informatie hierover ontvangen. 

juni 2018
Leergeld Nederland vormt een nieuw platform...

Samen met een aantal andere organisaties, die zich inzetten voor kinderen in achterstandssituaties, is een nieuw platform ontstaan: SAM&.
Lees meer.....

7 maart 2018
Leerlingen vaak de dupe door niet betaalde ouderbijdrage
lees dit persbericht.....
(kijk op de pagina 'Voor ouders', wat Leergeld Nuenen hiermee doet!

3 maart 2018
Wat doen gemeentes in Nederland aan achterstand kinderen?
Hierover schrijft Gaby van den Biggelaar (directeur Leergeld Nederland) in dagblad Trouw.
Lees meer....

25 januari 2018
Truus Houtepen geeft het stokje door aan Paul de Witte
De scheidende en de nieuwe voorzitter van Leergeld Nuenen.
Op een prominente plaats van Rond de Linde(voorpagina) staat een goed bericht over wat Leergeld Nuenen betekent.

Lees meer....

Klik hier om aan te passen